Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

31 MAJ

Nyt studie kan føre Danmark ud af forurenet fosfor-import

Fosfor er et essentielt produkt i landbrugsgødning, og dermed størstedelen af den mad vi indtager. Men fosforminerne er ved at være tomme, samtidig med de i stigende grad bliver forurenet af cadmium, der potentielt set kan føre til nyreproblemer, hvis det kommer med i maden.

Fødevarer, fisk og landbrug Miljø og forurening Kemi
Forskningens Døgn
13 MAJ

Forskningens Døgn tiltrækker interesserede i alle aldre til Institut for Kemiteknik

DTU åbnede endnu en gang dørene for offentligheden for at fremvise det bedste naturvidenskaben har at byde på ved årets Forskningens Døgn og Institut for Kemiteknik (KT) deltog med flere events.

Foto af Christian Ove Carlsson
11 APR

Nye testmetoder til belægninger kan være guld værd for virksomheder

Mennesker. Kloden. Profit. Belægninger kan hjælpe virksomheder med at forbedre deres tredobbelte bundlinje. Hvad enten de giver folk en længere evakueringstid under en brand, beskytter kloden mod voldsomme CO2-udslip fra den maritime industri eller forhindrer stop i produktionen for at sikre cementindustriens profit, er det et resultat...

Foto af Christian Ove Carlsson
08 APR

Spildevand kan genbruges ved hjælp af matematik

I græsk mytologi kan guden Proteus ændre havets og vandets natur. I videnskabens verden kan PROTEUS-projektet meget af det samme. Hjernen bag det, Xavier Flores-Alsina, har udviklet et sæt matematiske modeller, der kan hjælpe ingeniører med at omdanne spildevand til rene og bæredygtige ressourcer.

07 APR

Halm kan levere byggestenene til tøj og medicin

Glukose fra halm kan komme til at spille en stor rolle i fremtidens fremstilling af mange dagligdagsprodukter. Et prisvindende ph.d.-projekt fra DTU Kemiteknik skal afdække, hvordan man gennem nye processer kan være med til at øge værdigevinsten fra halm og gøre det til en effektiv og rentabel forretning.

Hariklia Gavala og Manuel Pinelo. Foto af Christian Ove Carlsson
06 APR

Membraner baner vejen for en lysere bio-fremtid

Potentialet i biobaserede produkter afhænger stærkt af, hvor attraktive de er set fra et miljømæssigt og økonomisk synspunkt. Nye membranteknologier fra DTU Kemiteknik kan være løsningen på nogle af de store forhindringer, som eksempelvis brændstoffer og lægemidler står overfor.

Foto af Christian Ove Carlsson
04 APR

Den perfekte bæredygtige plastik har rødder i planter og ler

Et nyt og mere bæredygtigt materiale, der er udviklet ved at forstærke kommerciel bioplastik med tilsætningsstoffer fra planter, kan løse de mest almindelige udfordringer inden for bioplastik, såsom skrøbelighed, utilstrækkelige barriereegenskaber og lav varmeresistens. Det nye materiale beskytter aktivt mad mod nedbrydelse.

Polymerer
Foto af Christian Ove Carlsson
21 MAR

Nyt forskningscenter vil forbedre industriens processer og udstyr

Et nyt forskningscenter har set dagens lys på DTU Kemiteknik. Centeret med det sigende navn PILOT PLANT skal forske og undervise i eksperimenterende design processer og udstyr - og det er godt nyt for både studerende, forskere og virksomheder.

11 MAR

CO2 skal være en bæredygtig forretning

Det er en særdeles lovende, men foreløbig ineffektiv proces at omdanne CO2 ​til bæredygtige brændsler og kemikalier, såsom træsprit. DTU Kemiteknik skal finde nye og mere effektive løsninger med syv millioner kroner fra VILLUM FONDEN i ryggen.

BioEng Anne Veller
19 FEB

Tyg dig ud af din jernmangel

Grovbolle. Kaffe. Og til at klare morgenånden og hindre jernmangel – et stykke tyggegummi? Ny forskning fra DTU Kemiteknik viser interessant potentiale, idet man ved helt simpelt at afslutte morgenmåltidet med et stykke tyggegummi, udover at fixe morgenånden, potentielt kan reducere ens risiko for jernmangel. 

29 JAN

Gør I en særlig indsats for at fremme naturvidenskab og teknologi? Indstil din skole og vind prisen på 100.000 kr.

Hvert år uddeles Hempel-DTU prisen, der er en anerkendelse af gymnasier der gør en ekstra indsats for at engagere deres elever i naturvidenskab og teknik. Prisen overrækkes i forbindelse Unge Forskere konkurrencen til to almene eller tekniske gymnasier - ét øst og ét vest for Storebælt. Præmien består af i alt 100.000 kroner, hvoraf 50...