LoadingText

DTU Nyheder

2019
E. coli bacteria / Image: CDC Image Library
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug og øget dyrevelfærd.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
14 OKT

Seminar om fordele ved begrænset brug af antibiotika i økologiske grise

Udbredelsen af antibiotikaresistente bakterier er stærkt bekymrende for fødevaresikkerheden. Et seminar i oktober 2014 arrangeret af DTU Fødevareinstituttet ser på effekten af at begrænse brugen af antibiotika i økologiske grise. Seminaret markerer afslutningen af forskningsprojektet SafeOrganic med deltagelse fra fem europæiske lande...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
28 APR

Mælkesyrebakterier hæmmer salmonellabakteriers sygdomspotentiale

Når mælkesyrebakterier bruges i spegepølseproduktion for at fermentere og forlænge spegepølsers holdbarhed, er de samtidig med til at hæmme salmonellabakteriers evne til at forårsage sygdom. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet, der har undersøgt, hvordan salmonella påvirkes af procesvilkår under produktionen af spegepølser...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Ph.d.-forsvar om salmonella i spegepølser
14 MAR

Ph.d.-forsvar om salmonella i spegepølser

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Sidsel Henriksens ph.d.-forsvar om, hvordan salmonella påvirkes af procesvilkår under produktionen af spegepølser. Forsvaret foregår den 27 marts 2014 kl. 13.00.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
2013
Resultater af 10 års mikrobiologisk arbejde
19 MAR

Resultater af 10 års mikrobiologisk arbejde

DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet en oversigt over resultaterne af samarbejdet med Fødevarestyrelsen inden for det mikrobiologiske område fra 2000-2010. Oversigten har primært fokus på kød og dækker områderne sygdomsfremkaldende bakterier, hygiejne og antibiotikaresistens.

Fødevaresikkerhed Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug