Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere antibiotikaforbrug og øget dyrevelfærd.
Udbredelsen af antibiotikaresistente bakterier er stærkt bekymrende for fødevaresikkerheden. Et seminar i oktober 2014 arrangeret af DTU Fødevareinstituttet ser på effekten af at begrænse brugen af antibiotika i økologiske grise. Seminaret markerer afslutningen af forskningsprojektet SafeOrganic med deltagelse fra fem europæiske lande...
Når mælkesyrebakterier bruges i spegepølseproduktion for at fermentere og forlænge spegepølsers holdbarhed, er de samtidig med til at hæmme salmonellabakteriers evne til at forårsage sygdom. Det viser et ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet, der har undersøgt, hvordan salmonella påvirkes af procesvilkår under produktionen af spegepølser...
DTU Fødevareinstituttet inviterer til Sidsel Henriksens ph.d.-forsvar om, hvordan salmonella påvirkes af procesvilkår under produktionen af spegepølser. Forsvaret foregår den 27 marts 2014 kl. 13.00.
DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet en oversigt over resultaterne af samarbejdet med Fødevarestyrelsen inden for det mikrobiologiske område fra 2000-2010. Oversigten har primært fokus på kød og dækker områderne sygdomsfremkaldende bakterier, hygiejne og antibiotikaresistens.